Arkivi

Posts Tagged 'cirilik'

Rusia Deep-pingulthi 1/2

2 comments 25 Maj 2009 2 comments

That small one is asking to be lost Më pëlqen domains ruse, në të vërtetë I wish I kishte më shumë. Portofoli im i cirilike ( Lidhje ) domains në numër është mjaft modest, në fakt më e vogla nga të gjitha gjuhët I mbajnë.

Thellë-zhytet

Nëse e keni lexuar kapituj 2-3 tashmë, atëherë ju do të vlerësojmë se ne kemi hedhur tashmë jashtë një rast i papërshkueshëm nga uji për IDN-së në nivel makro, por unë kam qenë duke thënë gjithë këto poste - se të gjitha gjërat nuk janë të barabartë, ju duhet të bjerë poshtë një nivel dhe të marrë një sy në Gjuhëve dhe vendet.

Pa ruse nuk ka rëndësi

Kështu që para se të shkoj të bërë një idiot, nga vetja ime, disa gjëra për të vini re; Unë kurrë nuk kam qenë në Rusi, dhe unë nuk mund të lexojnë, shkruajnë apo flasin rusisht.
Kualifikimet më të mira unë mund të ngrejnë pretendime për të është se unë kam shikuar Nga Rusia me dashuri herë më shumë se sa unë mund të mbani mend.

Kështu që unë do të ju kursej poshtërimin e leximit n time pasting kopjimi nga Wikipedia, e bërë nga unë e di stuff, kur unë nuk e bëjnë. Nëse doni të dini më shumë rreth gjuhës cirilik dhe Rusisë si një vend, atëherë unë sugjeroj që ju të shkoni Google atë.

Kjo është bukuria e moshës që ne jetojmë sot; ju do të mendoni se unë do të jetë me të meta rëndë nuk kanë ndonjë aftësi të gjuhëve të huaja, por unë ende mund të mbajnë e mia në këtë hapësirë.

 • Ka një pasuri të mjeteve të lirë dhe të paguar të përkthimit dhe të shërbimeve profesionale atje
 • Ka një bollëk të studentëve të bi-gjuhësor në kërkim për të fituar një $ pak 's që janë vetëm një MSN larg
 • Ka shumë të domainers amtare ruse në forumet si IDNforums që shpesh ofrojnë ndihmë në qoftë se ju kërkoni bukur
 • Dhe nëse ju jeni duke kërkuar për diçka më të prekshme, atëherë arritja e një partneriteti me një Domainer amtare mund të paguajnë dividentë serioze. Partneriteti nuk mund të jetë për shijet e everyones, por unë jam i sigurt se do të kishte mundësi a-shumë; definitivisht e konsideruar vlerë.

Një nga pengesat për hyrjen në IDN kam dëgjuar cituar shumë, është thjesht gjuha, veçanërisht në lidhje me monetizing domains.

Unë do të të mbulojë monetization në një post të dedikuar, por tani për tani disa gjëra të marrin në konsideratë:

Ju nuk keni nevojë për ndonjë aftësi gjuhësore të parkojë një domain.

Por parking domain është si ne e dimë në atë të gjunjë, dhe mini-faqet e mirë, unë nuk jam i bindur.
Ne të gjithë e dimë se për të shtrydh $ nga një domain, ajo duhet të zhvillohet si duhet. Dhe në qoftë se Domainers nuk kanë aftësi teknike për të zhvilluar siç duhet, atëherë ju do të duhet të paguajnë dikë për të bërë atë.

Ky është drejtimi që unë mendoj se do të shkoj domaining - Unë mendoj se ne do të shohim shumë të burimeve dhe të ardhurave partneritete formimin ku:
Një djalë me domain dhe nuk ka aftësi të avancuara teknike + një djalë pa domain por ka të vërtetë aftësitë e web design = zgjidhjen më të mirë monetization.

Pra, nëse dikush tjetër do të jetë me shkrim përmbajtjen dhe zhvillimin, atëherë ajo nuk bën dallim se çfarë gjuhe është në këtë, kjo është vetëm një rast të bashkëpunuar me personin e duhur. Nëse si unë, ju keni përdorur ndonjëherë Elance ose GetAFreelancer për punë në projekte, shumica ofertat për punë që ju keni marrë ndoshta nga coders ruse anyway.

Pra, me çdo gjë që unë kam thënë më lart, unë do të ju kursej mësimet e gjuhës dhe të gjeografisë, dhe vetëm rrinë për të duke ju dhënë faktet.

Russian Gjuha Domains

Kur shikon në një gjuhë të veçantë të IDN dhe të vendosur nëse ajo është e pjekur për investime (ose si një Domainer ose përdoruesi i fundit) - Unë e kam gjetur se është e dobishme për të përdorur një seri të SCORE-karta për të kapur pikat kyçe.

Vend

GDP : $ 15,800
Reklama Online shpenzojnë 2008 : $ 590 (deri 55% ne vitin 2007)
Reklama Online shpenzojnë Parashikimi 2010 : ~ $ 1 miliard
Popullsia : 140 milion
Internet Penetrimi 2008 : users 47m
Internet Penetrimi Trendi : Numri i përdoruesve të internetit në Rusi në vitin 2009 do të rritet me 34 për qind në krahasim me vitin 2008

Gjuhë

Duke folur anglisht : 4.9%
Totali Folësit ruse : ~ 300 milion
Gjuha cirilik përdoret në vende të tjera se Rusia

Sociale, familje dhe Politike

Përleshje me Gjeorgjinë, por jo lufta shqyer
Asnjë qeveri e keqe firewall si Kina ka

Si unë shikim mbi këto anketa vlerësuese të papërpunuar është e qartë se ka një mundësi për IDN në internet ruse, dhe nuk ka të holla janë shpenzuar në internet dhe një sasi të madhe të rritjes për të ardhur si trend vazhdon të rritet ndjeshëm. Rusia si një vend është gjithashtu duke u ngazëllyer për IDN - ju mund të shihni lëvizje në mbulimin mediatik ajo po bëhet gati çdo ditë.

Kjo është e bukur, kështu që Rusia është e nxehtë për IDN.

ccTLD vs com

Kur shkruani për IDN, unë kam qenë pothuajse vazhdimisht duke iu referuar. Com-së.
Për të vendosur rekord të drejtë, unë nuk jam një tifoz com-boy, në fakt në një gjuhë më duhet sa më shumë që të bëj unë ccTLD com..; por unë vazhdoj të shoh disa njerëz unë e di prapa kalin com, të tjerët kali kodi i vendit.; dhe ata do të argumentojnë cila është më e mira dhe pse, deri lopë të vijë në shtëpi.

Qëndrimi im është, përsëri ai që ka kuptim. Nëse ata të dy të kishte kuptim, pastaj përsëri të dy.

Ajo që ka kuptim për Rusinë?

Nuk është sekret se kodi i vendit sot i Rusisë (. Ru) është shumë më popullor se. Com

cctld vs com
Lidhje

Sot ju nuk mund të regjistroheni IDN-së nën ru ccTLD, por në prezantimin e një ccTLD IDN në Rusi.; atëherë ekuivalente e popullore. ru do të bëjë shumë kuptim. Ajo do të tërheqë në mendim e komunitetit ekzistues internetit ruse, dhe betejën për të fituar zemrat dhe mendjet dhe për të marrë që të gjithë diçka e paharrueshme e rëndësishme dhe risjell do të jetë shumë më e lehtë.

Ne e dinim këtë për vite, por shumë njerëz të investuara në rusisht. Com IDN-së. Pse?

Ajo që ne gjithashtu e dinte ishte se për të përfunduar punën IDN dhe "IDN zgjerimin", rusët do të mohohet nga 1 e tyre, dhe zgjedhje e qartë. Pse?

Paraguaj

Në gjuhën ruse (karakteret cirilike) për. Ru janë. Ру

po, se. ру, duket si ajo e anglisht. Ju keni marrë për të zoom drejtë për të të treguar dallimin.
Në të majtë është ekuivalent i cirilik. Ru, në të djathtë janë letrat angleze. Py py or py

Dhe në qoftë se një rus ccTLD. Ру u sanksionuar ndonjëherë nga ICANN, atëherë unë nuk kam asnjë dyshim në mendjen time se do të kishte ndonjë shans për të grimcuar. Com duke u bërë një konkurrent për të lartë-qen.

Por kjo nuk do të ndodhte, sepse ajo duket shumë e shumë si ccTLD-së Paraguajit.

Pra, në vend, pas shumë debateve ata zgjodhi për një zgjatje krejtësisht të re. Рф
Kjo është ekuivalente cirilik rus për. Rf (Federata Ruse). Kjo është shumë e lame nga të gjitha llogaritë, dhe nga domainers ruse kam folur me, kjo është në të vërtetë mjaft e një gjë e pakëndshme.

Qipro

Nuk është një tjetër ccTLD ascii është të përdorin sot, su (qëndron për Bashkimin Sovjetik) dhe ka lejuar regjistrimin IDN që nga viti 2008, por përsëri ka një problem, disa në të vërtetë -. ICANN është dashur të çmontojë atë për disa kohë si Sovjetik Bashkimi (BRSS), nuk ekziston më.
cy or cy Gozhda e fundit ajo arkivoli është se ekuivalenti i cirilik. Su ekzistues është. Су dhe që duket për shumë si ccTLD Qipros. Pra, ajo kurrë nuk do të jetë një të plotë-IDN.

Oh i dashur, nuk ka shumë fat janë ata.

Pretendentët

Pra, kur ne shikojmë në domain extensions në Rusi ka 4 pretendentët:

. Ru: kjo nuk lejon regjistrimin IDN, por është më popullor extension sot, por nuk mund të ketë se është kushëri (ру.) Enabled

. Su: kjo e bën të lejuar IDN, por nuk mund të ketë ekuivalentin e vet су aktivizuar.

. Рф: cila do të lejojë IDN vetëm, por ka të njëjtën punë të vështirë që të përballet me të gjitha zgjerimet e reja

. Com; e cila lejon ASCII dhe IDN, dhe në qoftë se ju lexoni kapitullin 3 ju do të keni parë se. com është i destinuar të ketë një version aliased IDN, ndoshta shkronjat cirilike. ком

Nëse ju e konsideroni një të plotë (IDN domain name dhe shtrirjen në alfabetin cirilik) është kritike për suksesin e një zgjatje IDN, atëherë ne mund të pres me thikë 4 deri në 2.

Lista e ngushtë

Cili na lë me. Рф e cila është duke shijuar shumë vëmendje të medias, por për shkak se ajo është markë e re ka betejë të vështirë për të fituar mendim.

Dhe. Ком e cila është në (. Com) formën it për të ka qenë rreth përgjithmonë dhe ka besim dhe mendim të mirë rrënjosur.

Ka gjithmonë vend për më shumë se 1 zgjerimit të suksesshëm, kështu që ne nuk duhet të përpiqen dhe të bien dakord kush do të fitojë një garë popullaritet mes. Рф (. Rf) dhe. Ком (. Com) ...

... Por është me vlerë një vështrim më të afërt, për të parë nëse ka ndonjë gjë tjetër këtu, ndonjë mundësi të mëtejshme.

Mr Greedy Njerëz të babëzitur

Sot kur ju shikoni një zgjerim të ri të lëshuar, lakmia shkon nëpërmjet saj si një mënyrë yndyrë, me të gjitha llojet e rregullave të asaj domains janë në dispozicion, atë që nuk është në dispozicion, dhe ajo që është mbajtur peng për ofertuesin më të lartë.

. Рф nuk është e ndryshme, ata kanë tashmë të njoftuar se qeveria do të jetë mbajtja peng termat gjeografike dhe emra "nevojat shtetërore". Pastaj autoritetet e shtetit të marrin një fetë, atëherë Organet e Ekzekutiv Federal dhe kështu me radhë .. diku në të gjitha këto pronarët Marka (të ligjshme apo ndryshe) të marrë një të shkojnë shumë.

Ok, kështu që qeveria dhe mbajtësit TM marrë feta e tyre, dhe atëherë është regjistrimi i përgjithshëm për të gjithë.

Cila është kostoja e një domain në ditën e 1?

1million Rubles (përafërsisht 30.000 dollarë) 10million Rubles (përafërsisht 300,000 $). Ata do të konkurrojnë një ankand holandez, ku çdo ditë çmimi ul.

Sigurisht do të ketë një karakter minimal kufi gjatësi si me të gjitha ccTLD-së, dhe ju do të duhet një pasaportë ruse për të blerë një të tillë.

Atëherë sigurisht do të vijnë akuzat e korrupsionit dhe mashtrimit ... dhe kështu me radhë.

Djalë i rregullt, të qoftë një Domainer ose një përdorues fund do të duhet të kënaqen me çfarëdo crumbs janë të majtë.

. Рф do të jetë si të gjitha zgjerimet e tjera që kemi parë kohët e fundit nisjen.

Po në lidhje me. Com?

E pra, Russian IDN.com-së u bë në dispozicion për regjistrim në vitin 2001. Në ato të mira-ole-ditë para se të gjithë u bë i trashë, nuk kishte rregulla, kufizime apo marrja peng.

Nuk kishte asnjë Gjatësia minimale. Në fakt të gjitha këto letra të vetme të alfabetit përkasin dikujt.

Të gjitha të qyteteve dhe shteteve gjeografike përkasin dikujt.

can't be assed to type .com? Opera .. muzikë për veshët Domainers

Nëse ju jeni një Domainer tru, atëherë ju do të keni dëgjuar për efekt Opera.
Lloji termin tuaj në shiritin e adresës pa extension, e goditi të hyjë dhe të keni tokë në afat +. Website com.

.. Dhe?

Browser usage in Russia

Përdorimi Browser në Rusi

Për çfarëdo arsye, Opera është 2 shfletuesi më i popullarizuar në Rusi ( lidhje )

Fakti që Opera punon si kjo dhe se Rusia përdorin opera shumë, pa dyshim do të rritë trafikun "tipit-në"; por nivelet gjithnjë e në rritje të trafikut duke u raportuar nga shumë domainers në fushat e tyre rusë mund të jetë jo vetëm për shkak të efektit Opera. Unë kam një rus IDN-së paktë në. Neto, dhe ato gjithashtu marrin të trafikut të vazhdueshme. Unë jam më shumë i prirur të mendoj se është të paktën pjesërisht për shkak të publicitetit dhe duke marrë vendin e vetëdijes.

Trafik

Herën e fundit unë ju premtoi një screenshot të një trafikut në një IDN rus.
Disclaimer: Unë nuk e vetë këtë fushë. Por pronari ka lejuar shumë mirësi mua për të treguar atë.

Tani, para se të klikoni për të zoom në, e konsiderojnë këtë:

Half of March Half of April

Në kohën kur ky trafik ishte duke u matur, domain nuk ishte e parkuar, nuk kishte faqen e internetit, në fakt nëse do të vizitoni faqen ju vetëm do të shihni atë që është njohur si një listë directory. Trafiku stats rekord pothuajse 60.000 vizitorë brirë * gjatë një periudhe 1 mujore (Mid mars të fund të prillit), para se DNS u ndryshua përsëri dhe regjistrimi stat pushuar.

* Domain është порно.com ("Porno" në alfabetin cirilik rus)

Përfundim

Për të përsëritur disa fjalët e mia para të këtë post: Unë si domains ruse ...

veçanërisht. com (. ком)

 • Më pëlqen mënyra se Rusia është një vend i madh, dhe jashtëzakonisht të pasur në pjesë
 • Më pëlqen fakti se Rusia duhet IDN
 • Më pëlqen se ata janë të ngazëllyer për IDN
 • Më pëlqen rritje te madhe parashikuar në shpenzojnë në internet
 • Më pëlqen se pari IDN ccTLD Rusisë do të luftojnë, duke i hapur udhë për mundësi në. Com
 • Më pëlqen që në publikimin rëndë IDN ccTLD në Rusi, ajo përhapet fjala në përgjithësi
 • Më pëlqen që Verisign do të aliasing. Com për një version IDN
 • Më pëlqen se ka trafik të. Com tashmë, dhe në disa raste të trafikut të konsiderueshme
 • Më pëlqen fakti trafiku është trending lart

Russian IDN-së janë patjetër smokin'

... Unë vetëm wish I kishte një më pak.

Next up

Në pjesën e 2-të dhe të fundit të Rusisë thellë pikiatë tonë, ne kokë Perëndimi për një datë me të bërë histori; si ne zbulojmë se për këtë histori nuk është fundi, por më tepër - fundi i fillimit.

10 njerëz e pëlqejnë këtë post.
Tags: , , , , , , , , , , Kategoritë: Rusi Tags: , , , , , , , , , ,
Marquee Powered By di se si Media .